Incorporated img

Incorporated img
Karma Kencana Shah

Baca E-Mail Dapat Duit

http://www.emailcashpro.com

Rabu, 4 September 2013

THE BROADWAY BOY - by me....

Salam khalayak... Walaupun masih dalam proses mencari Arya Surata dalam DUODENDAM, masih ada lagi satu jalan cerita tentang manusia biasa yang bakal menjadi legend.. Tajuknya awal dah dapat.. Dah nampak wataknya, dah nampak juga akhirnya.. cuma plotnya masih tercari-cari di mana nak mula.. Walaubagaimanapun Prolog nya dah ada... Lebih kurang macam ni..


BROADWAY BOY

-Proloque-
Gayanya...gayanya mengentarkan hati... Rima suaranya melembutkan jiwa yang mendengarnya. Gerak gayanya sehalus sutera yang melayang ditiup sang bayu.

Tubuhnya sederhana amat. Tiada kekarnya, tiada kurusnya, nya dari kebuncitannya. Tinggi rendahnya sederhana. Tetapi pabila suatu movementasi di gayakannya, apakala suatu gestura diperbuatnya, sedang mime ditunjukinya, maka akan terpesona sang audien dengan serlah cahaya walau tiada shoot lighting effect dari lampu limpah dan spot light.

Siapa DIA sebenarnya?, yang berada di atas pentas procenium itu?. Yang kadang dapat menguasai gaya arena mahupun semi arena.

Dengan baju busana sederhana poyo dan make-up tatarias yang juga dalam kesderhanaan.

Bertanya bersuara dalam hati kalbu... Tiada wajahnya terpampang di dada suratkhabar harian..Namanya agak jauh dari corong radio mahupun kaca tv.. Di cinematic tidak pernah dia dijemput hadir malayari layar perak.

Siapa dia?. Bergaya ala Broadway superstar... dan ....Berbahasa Melayu?..

Siapa dia?...

__________________________________________________________________to be continue._____________________________________

Tiada ulasan:

Catat Ulasan